0%
Met oog voor eenvoud en eigentijds, creëert het Deense label Normann Copenhagen de meest unieke woonitems. Uiteraard met een echte Scandinavische uitstraling maar ook uniek qua ontwerp. De oprichters Jan Andersen en Poul Madsen geven iedere keer opnieuw een onverwachte knipoog mee aan hun collecties. En dat doet wonderen.

Normann Copenhagen

Het merk Normann Copenhagen is opgericht in 1999 en omvat een brede en voortdurend groeiende collectie meubels, verlichting, textiel en accessoires. De producten worden verkocht in meer dan 80 landen over de hele wereld en hebben ondertussen al vele designprijzen ontvangen. Vernieuwing en duurzaamheid staat voorop. Normann Copenhagen gelooft in producten die een leven lang meegaan. Het is goed voor de consument en goed voor het milieu. Vanuit die gedachte ontwikkelen ze eigentijdse en inspirerende woonitems.

Amp collectie; verlichting met een nostalgische tintje

Om vernieuwend en uniek te blijven, werkt het Scandinavische label vaak samen met jonge ontwerpers. Zo ook met de getalenteerde opkomende designer Simon Legald. Al op jonge leeftijd stond hij aan de basis van enkele design klassiekers in wording. Voor Normann Copenhagen ontwierp Legald de Amp lampencollectie. Het idee voor de vorm van de lamp kwam toen de ontwerper een oude radio uit de jaren 60 zag en deze wilde repareren. Tijdens het zoeken naar onderdelen voor de radio, werd hij gefascineerd door de gloed die de buizenversterker uitstraalde. De eenvoudige ovale vorm en de gloed van de lamp vormden dan ook de naam voor deze collectie: Amp.

Amp collectie

De combinatie van rookglas en marmer maakt de Amp lamp tot een echte musthave voor de liefhebber van warme, haast nostalgische retro verlichting. De Amp-collectie van Normann Copenhagen bestaat uit tafel- en hanglampen maar ook een spectaculaire kroonluchter. Het stalen skelet dat zich uitstrekt in meerdere armen, ‘dragen’ ieder een miniatuurversie van de Amp-tafellamp. Maar welke lamp je ook kiest, de Amp-collectie verspreidt een ontzettend mooi warm licht en geeft ieder interieur een nostalgisch en eigentijds gevoel.

Amp collectie Amp collectie