De liefde voor koken en creativiteit brachten designlabel Serax en chefkok Sergio Herman samen. Het resultaat? De tijdloze en stijlvolle collectie Surface die zowel in de drukte aan het fornuis als op de tafel de show steelt. Geïnspireerd door de ongerepte natuur van Zeeland met haar ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden. Van servies tot glazen, van bestek tot keukenmessen en van ovenschaaltjes tot snijplanken.

Naast de wereldwijde erkenning van gerenommeerde sterrenchefs en fijnproevers, delen Serax en Sergio Herman de liefde voor food en design. Tijdens het creatieve designproces hebben talent en creativiteit dan ook alle ruimte gekregen. En dat is duidelijk zichtbaar. Van het diepe grijs van de mystieke Noordzee tot de verweerde tekening van aangespoeld hout, je vindt de inspiratie terug in de items van de Surface collectie. Allen gemaakt van hoogwaardige kwalitatieve materialen die ook heel erg functioneel en duurzaam zijn.

De invloeden van de Zeeuwse kust

“De Surface collectie is een heel persoonlijk project voor mij. Ze is het resultaat van een jarenlange wens om te creëren en te verrassen. Ik heb me laten inspireren door de ongerepte natuur van Zeeland met haar ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden die laten zien wat echt en waar is. De collectie is het product van een visie die Serax en ik delen: het geloof in talent en de kracht van samenwerking om creativiteit aan te wakkeren. Een sterk idee heeft immers geen betekenis wanneer het niet wordt uitgevoerd”, aldus Sergio Herman.

Het Antwerpse designlabel Serax beaamt deze belangrijke waarden van de chefkok die duidelijk zijn terug te zien in de Surface collectie. ‘Iedere dag zijn wij op zoek naar schoonheid, naar de goede dingen die het leven aangenaam maken en zorgen voor een warm thuisgevoel.’ Het wereldwijde erkende designlabel werkt enkel met gepassioneerde en toonaangevende designers zoals Sergio Herman maar denk ook aan Piet Boon en ontwerpers over de grens. ‘Een collectie bestaat uit een basis ontwerp en daar geven designs letterlijk vorm aan gekoppeld met unieke materialen en stijlen.’
Naast design ook heel functioneel

Een duidelijk voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de Surface ovenschalen in matzwarte of groene afwerking. Ze zijn uniek en hebben een echte eigen identiteit. Maar tegelijkertijd zijn ze ovenvast, gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Functioneel design wat het helemaal van deze tijd maakt. Zo ook de oude vertrouwde braadpan die we vroeger allemaal bij oma op het vuur zagen staan. Koken, bakken of braden; met de design braadpannen van Sergio heb jij altijd een goede basisuitrusting in huis. Een minimalistisch en praktisch design geheel vervaardigd uit gietijzer. Zo is de ijzersterke glazuurlaag bestand tegen de hoogste temperaturen en houdt de pan de warmte lang vast. Zo trekken de smaken beter in. Naast goede kookeigenschappen heeft gietijzer nog meer voordelen boven andere materialen. De pannen zijn niet alleen fraai, maar ook vormvast. Ook op inductieplaten wekt gietijzer warmte op, waarvoor een vlakke bodem vereist is. Hierdoor kan je dus niet alleen elk gerecht maken, maar ook nog eens op elke warmtebron. Hoezo functioneel?!

Shop nu de Surface collectie bij Musthaves >