Werelds en dromerig zoals de film over het leven van Frida Kahlo. En herinner je de vrolijke kleuren, het rijke velvet en bijzondere prints uit Moulin Rouge nog? Haal deze zomer de bohemian feeling in huis dankzij rustieke meubels, etnische patronen en een tikkeltje extravagantie.

De vrije geesten aan het begin van de 20e eeuw verafschuwden de burgelijke levenswijze en noemden zich bohemien. Een niet-traditionele lifestyle lijkend op het veronderstelde onbezorgde leven van de zigeuners. Geen traditionele huwelijken maar weelderige romantiek, geen nette ingerichte ontvangstkamers maar overdadige schilderijen tegen de muur en op de grond. Hoe creatiever, hoe beter. En dat geldt nog steeds, de boho-stijl is nooit weggeweest en wordt alsmaar populairder.

Hoge aaibaarheidsfactor

Denkend aan de romantiek, het zachte velvet en ronde vormen geven je huis een knusse en zachte uitstraling. Een boho-touch is dan ook zo gecreëerd met veel bloemen, kleurrijke kussens en hoogpolige kleden op de grond en tegen de muur. Of dat nu een speciaal wandkleed is of een stof van de markt tijdens een vakantie in Azië, hoe meer kleur, hoe beter! Vergeet je slaapkamer niet in dit laatste geval. Met een klamboe of zijde geef je deze kamer al snel een exotische look.Vergeet burgerlijkheid, speel met kleur

Kleur is onmisbaar in een bohemian-interieur. Of je nu gaat voor een opvallende plaid op de bank of een unieke kleur tegen de muur, speel met alle mogelijke nuances die er maar zijn. Regels zijn er niet dus ‘fout’ kun je het niet doen. Heb je nu meer neutrale kleuren maar wil je deze zomer toch wat meer kleur in huis? Een kussentje of gekleurde plantenbakken doen al heel veel. Maar ga je helemaal into het bohemian paradijs, vergeet dan lichte pasteltinten en ga voor diepe, donkere en aardse kleuren. Zo zijn de kleuren van Farrow and Ball verrassend en authentiek. Wat dacht je van Preference Red, Hague Blue of Dead Salmon? Zo snel creëer je een boho-chic woonkamer!Gedurfde details

Zoals we eerder al aangaven, niets is te gek voor de boho-woontrend. Ben jij klaar om van je kamer een artistieke plek te maken? Ga dan aan de slag met velvet fauteuils en kussens, hang een hangmat op in je kamer en vergeet vooral de uitbundige lampen, kaarsen en planten niet. Van gouden kandelaars in de gekste vormen tot aan levend groen tegen de muur. En dat vinden wij nu zo fijn aan deze woontrend, het kan niet fout!

Wij zijn erg benieuwd naar jouw boho-look. Deel ze met ons op Instagram onder vermelding van #bohomusthaves.