Natuurlijke materialen in huis is niet nieuws maar interieurs krijgen meer en meer te maken met warme, natuurlijke kleuren en materialen. Een schakering van aardse kleuren zoals terracotta aangevuld met grote planten vervult het verlangen ons terug te trekken en ontspanning te vinden in de natuur. Saai? Absoluut niet! Ondanks een lichte, sobere basis vormen de combinaties van verschillende materialen zoals onbewerkt hout, linnen en webbing verrassende contrasten waarmee je jouw interieur heel levendig maakt.

Subtiele kleurpaletten in huisQua kleur zien we in deze populaire woontrend vooral wit, taupe en grijs op de wanden en vloeren. Dit geeft ruimte aan verrassende contrasten die ontstaan tussen kleur- en materiaalgebruik. De grijsgroene Tranquil Dawn van Flexa, bekroond als kleur van het jaar 2020, straalt kalmte en helderheid uit. Even ontsnappen uit de hectiek, op zoek naar een moment van bezinning. En dat doet deze kleur van het ochtendlicht. Combineer het met warme accentkleuren zoals okergeel, rood- en bruintinten voor een warm en behaaglijk interieur.

Woontrend ‘Natural Living’ ook in 2020 dé trend

Natuurlijke textuuruitingenZoals we al eerder al aangaven heeft deze duurzame woontrend ook zeker effect op de materialen van een interieur. Veel populaire natuurlijke materialen kennen we al. Zo worden natuurlijke vezels als sisal, jute en riet veel gebruikt bij het maken van vloerkleden en accessoires. Al deze duurzame materialen zijn puur natuur en geven je interieur in een handomdraai een rustige look. Of je nu een landelijk interieur hebt, retro of Scandinavisch, de natuur past overal bij. Het komende jaar gaan we nog meer verschillende textuur-uitingen zien. Zo blijven de fluwelen loungebanken zeker in beeld maar ook hennep wordt steeds populairder voor het maken van plaids. Ook zien we een grote diversiteit meubels gemaakt van bamboe, multiplex, webben en jute. Hele bewuste keuzes en passend bij de Natural Living trend van 2020.

Gezond en groen wonenOost west, thuis best. Hier willen we echt tot rust komen en de dagelijkse hectiek op het werk achter ons laten. En groen helpt daarbij. Zo is het al meerdere keren bewezen dat planten om je heen stress verminderen. Dus laat deze natuurlijke maar ook vooral gezonde woontrend niet aan je voorbij gaan. Creëer een ware urban jungle en kies hoge planten in hippe plantenbakken die de ruimte vullen. Of wat dacht je van weelderige hangplanten in/op unieke plantenhangers. Het zorgt niet alleen voor gezelligheid en warmte maar ook voor een betere luchtkwaliteit in huis. En niet geheel toevallig past groen ook nog eens heel mooi bij natuurlijke tinten en verschillende houtsoorten.

Deze duurzame en natuurlijke woontrend maakt onze ecologische voetafdruk steeds kleiner. Een blijvende trend die naast hip en mooi is, ook jaren meegaat. En dat maakt het duurzame aspect nog eens extra trendy. Musthaves helpt je graag een handje bij het duurzaam shoppen en inspireert je graag met de mooiste natuurlijke designmeubels en woonaccessoires. Uiteraard te vinden in onze online woonwinkel! Woontrend ‘Natural Living’ ook in 2020 dé trend Woontrend ‘Natural Living’ ook in 2020 dé trend Woontrend ‘Natural Living’ ook in 2020 dé trend Woontrend ‘Natural Living’ ook in 2020 dé trend Woontrend ‘Natural Living’ ook in 2020 dé trend Woontrend ‘Natural Living’ ook in 2020 dé trend Woontrend ‘Natural Living’ ook in 2020 dé trend