Fontana tafellamp medium

Normale prijs  720,00 Speciale prijs  612,00 U bespaart € 108,00
Je bespaart: 108,00
Meer informatie
Artikelnr: F185305100BINE
EAN F185305100BINE
Merk Fontana Arte
Kleur Wit
Materiaal Glas
Hoogte 53cm
Diameter Ø 32m
Dimbaar Niet dimbaar.
Type lichtbron Zonder lichtbron geleverd E27
Gratis thuisbezorgd vanaf € 75,-
Gratis betalen in 3 Termijnen met Klarna!
Gratis achteraf betalen tot 30 dagen met Klarna.
Omschrijving
Deze lamp, ontworpen in 1954 door de beroemde Franse meester-glasmaker en decorateur Max Ingrand, heette oorspronkelijk 1853 en later Fontana, als eerbetoon aan het bedrijf waarvan de meester tien jaar lang artistiek directeur was.

Voor designliefhebbers en kenners van de geschiedenis van het merk blijft 1853 nog steeds een soort bijnaam. Fontana, het eerste symbool van een tijdloos designobject, nog steeds de bestseller en groenblijvend designicoon, is het abat-jour bij uitstek. Het bijzondere van Fontana zijn de meerdere lichtbronnen: zowel de voet als de lampenkap bevatten er één of meerdere. De grotere versie maakt ook indirecte verlichting mogelijk, dankzij een extra bron die een bundel indirect licht naar boven projecteert.

De gedifferentieerde lichtbronnen maken het mogelijk om aan verschillende verlichtingsbehoeften te voldoen: van een zachte, ontspannende gloed over een scherpe straal om te lezen tot suggestief omgevingslicht. Ook verkrijgbaar met Led lichtbronnen. Een fantastische lamp in mat wit geblazen glas, al bewerkt in een totaal zwarte variant, het wordt nu voorgesteld in een gekleurde en gloednieuwe versie - lichtgrijze en paarse amethist - om de gelijktijdigheid van het project te versterken. “Licht en kleur zijn de meest specifieke elementen in de natuur.

Met hen hebben we RELIEF, MOTION, LIFE”, aldus Max Ingrand. "In feite vertelt de geschiedenis van de architectuur ons wat de rol was van verlichte, ondoorzichtige, doorschijnende kleuren in binnen- en buitenarchitectuur (...) Licht was niet langer alleen een middel om kleur leven in te blazen, maar werd een middel om leven te blazen in een hele architectuur .”

To Top