Pols Potten

Uw selectie
Filter
Prijs: laag - hoog
Prijs: hoog - laag
Meest verkocht
Nieuw
Meest bekeken
Productnaam
Aflopend sorteren
19 Items
32
Filter
Prijs: laag - hoog
Prijs: hoog - laag
Meest verkocht
Nieuw
Meest bekeken
Productnaam
Aflopend sorteren
19 Items
32

Pols Potten

We gaan terug naar 1986. De terracotta hype, die inmiddels ver achter ons ligt, moet nog losbarsten. Erik Pol ziet er wel brood in en begint terracotta potten uit Spanje te importeren, en verkoopt deze aan tuincentra in Nederland. Toen de hype echt goed losbarstte, verkocht Erik steeds meer variaties op het thema, en steeds meer verschillende terracotta potten. Pols Potten welteverstaan. Hij breidt al snel uit met meubels en accessoires, en het bedrijf groeit als kool. Maar Erik is geen man van het grote zakenleven, en hij besluit in 1995 naar Senegal te verhuizen, alwaar hij een houtbedrijf runt, dat vandaag de dag nog altijd hout levert voor Pols Potten. Ondanks dat hij is vertrokken naar Senegal, draagt hij het bedrijf nog altijd een warm hart toe, getuige het feit dat hij nog steeds mede-eigenaar is. Inmiddels is het merk een typische Nederlandse designtraditie geworden, gevestigd in Aalsmeer. Toonaangevend over de hele wereld.

De mannen van Pol

Na het vertrek van Erik groeide het bedrijf verder onder leiding van Jan Wolleswinkel en Theo Grootendorst. En eigenlijk doet de naam van het bedrijf geen eer meer aan, want een winkel voor “potten van Pol” is het al lang niet meer. Het bedrijf is actief in meer dan 44 landen, looft z'n eigen Pols Potten Prize uit in samenwerking met de Rietveld academie, en heeft een collectie van meer dan duizend producten. Van klein Keramiekzaakje in de Jordaan is het bedrijf in no time uitgegroeid tot miljoenenonderneming in Aalsmeer. Terwijl Nederland nog in de ban was van Terracotta rood, liepen de mannen van Pol's Potten warm voor nieuwe materialen als aluminium, glas en albast.

Laagdrempelig

Is stijl en design gekoppeld aan toegankelijkheid? Volgens Jan Wolleswinkel is het juist van uitermate groot belang dat je merk toegankelijk is. Dat je een zo groot mogelijk publiek bedient. Vaak wordt de consument afgeschrikt met exorbitante prijzen of een stijve bedrijfsvoering aldus Wolleswinkel. De uitdaging zit m hierin dat je iedereen warm kunt laten lopen voor mooi design, zonder dat het over-priced is, maar ook zonder dat het een goedkoop uitziend product wordt. Pols Potten is een modieus merk, dat zijn klanten aanvoelt. Stijlvol, hip, vooruitlopend op de trend en authentiek. Dat heeft dus allemaal niets met goedkoop te maken.

De neus van Pols Potten

Pols Potten is zo populair dat menig grote winkelketen zijn uiterste best doet om de collectie van Pols Potten te kopiëren en op een goedkope manier na te maken. Dat lukt natuurlijk niet. Want de kwaliteit van de producten is overduidelijk. Het bedrijf laat zijn ontwerpen grotendeels in eigen beheer produceren, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Ze zijn absoluut niet bang dat een grote winkelketen een idee “steelt” en met een goedkope ripp-off op de markt komt simpelweg omdat ze een neus hebben voor trend. Ze lopen sinds de terracotta hype ver vooruit op de laatste trends, en weten zich daarin te handhaven tussen het enorme aanbod aan design en keer op keer de markt te verrassen met hun vooruitziende blik op trends.

Musthaves.nl is officieel dealer van Pols Potten

Voor de producten van Pols Potten ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden de laagste prijs garantie, bezorgen gratis en bovendien op een doordeweekse dag dat jou het beste uitkomt. Als je vragen hebt over de producten van Pols Potten, of je zoekt een product dat niet op de site staat, neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord inzake alles over Pols Potten en vele andere top designmerken.
To Top